Zeci de politisti pe drumurile nationale si judetene din zona Lugoj

Politistii au anuntat ca vor folosi toate echipamentele aflate in dotare iar, cum era de asteptat, atentia lor se va indrepta spre vitezomani, viteza fiind una dintre cauzele principale ale accidentelor de circulatie.

Politistii rutieri vor primi sprijinul colegilor de la sectiile rurale, iar actiunile se vor desfasura in baza unui plan bine pus la punct, atat pe drumurile nationale, cat si pe drumurile judetene. Actiunea politistilor va marca, astfel, initiativa Organizatiei Politiilor Rutiere din Europa – T.I.S.P.O.L., care realizeaza si în anul 2018 „Proiectul Edward” („European Day Without A Road Death” – „Ziua europeana fara persoane decedate  în accidente rutiere”), proiect care îsi propune ca ziua de 19 septembrie sa devina „Ziua europeana fara persoane decedate în accidente rutiere”.

Proiectul este sustinut de Comisia Europeana prin Organizatia Politiilor Rutiere din Europa – T.I.S.P.O.L.

Conform Calendarului de activitati al Organizatiei Politiilor Europene (T.I.S.P.O.L.) pe anul 2018, în perioada 17-23.09.2018, la nivelul celor 28 state membre U.E. se desfasoara simultan operatiunea „Focus on the road ‟ care vizeaza sanctionarea abaterilor la regimul rutier de natura a distrage atentia de la conducere, avand în vedere pericolul în care este pusa siguranta deplasarii pe drumurile publice.

sursa: lugojinfo.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *