Ziua a doua a Bacalaureatului, al doilea elev eliminat in Timis

A doua zi a Bacalaureatului a adus și al doilea elev eliminat, în Timiș. Un licean care dădea examen într-un centru din Lugoj a fost eliminat la proba de evaluare a competențelor de comunicare orală în limba română. Este al doilea elev din județ eliminat la prima probă.

Prima zi a Bacalaureatului de iarnă a adus și primul licean eliminat în județul Timiș. A doua zi a Bacalureatului, aceeași probă, al doilea eliminat.

Elevul eliminat din examen a susținut proba de evaluare a competențelor orale la limba română la Colegiul Național „Iulia Hașdeu” din Lugoj. Liceanul a fost scos din sală pentru că a fost prins cu telefonul mobil asupra lui. La fel s-a întâmplat și cu elevul eliminat luni din examen.

„Sentința” pentru cei doi elevi prinși cu telefonul asupra lor e clară: nu vor putea participa la două sesiuni consecutive ale examenului maturității.

La evaluarea competențelor la limba română s-au înscris 3.971 de candidați, dintre care, până marți, 12 februarie, la ora 16.00, au fost evaluați 3.723 liceeni din Timiș. Dintre aceștia, 61,32 la sută au obținut calificativul “experimentat”, 25,92 la sută – “avansat” și 12,76 la sută au obținut calificativul “mediu”.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *