Ziua Armatei Române. Președintele Iohannis, premierul Tudose și ministrul Apărării vor participa la ceremonii militare

Ceremonii militare și religioase, depuneri de coroane la monumentele dedicate eroilor și manifestări culturale tematice vor avea loc, miercuri, de Ziua Armatei Române. La festivități participă și președintele Klaus Iohannis și ministrul Apărării.

Ziua Armatei Române este sărbătorită, anual, la 25 octombrie. Cu această ocazie, va fi arborat Drapelul național la sediile instituțiilor militare, se va ridica Marele Pavoaz la bordul navelor militare maritime și fluviale și vor fi organizate ceremonii militare și activități comemorative în toate garnizoanele din țară, în teatrele de operații și în țările în care România are acreditați atașați ai apărării, potrivit Ministerului Apărării Naționale.

Președintele Klaus Iohannis va participa la ceremonia militară care va avea loc cu prilejul Zilei Armatei României în Parcul Carol din Capitală, de la ora 15.00.

Premierul Mihai Tudose va fi prezent la Carei, în județul Satu Mare, unde la Ansamblul Monumental „Glorie Ostașului Român” va avea loc, de la ora 12.00, o ceremonie militară de depunere de coroane de flori. După-amiază, de la ora 15.00, șeful Guvernului va participa la ceremonia militară organizată cu prilejul Zilei Armatei României la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I din București.

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, va participa la manifestările organizate la Păuliș, Carei și București.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *