Ziua Forţelor Terestre, marcată la Lugoj prin dezvelirea unei plăci comemorative pe locul fostei cazarme a Regimentului 42 Obuziere

Militarii Armatei României sărbătoresc Ziua Forţelor Terestre la 23 aprilie, odată cu sărbătoarea creştină a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, patronul spiritual şi ocrotitorul acestei categorii de forţe ale armatei.

Cu această ocazie, Asociația Cultul Eroilor din România, filiala Lugoj, alături de Batalionul 183 Artilerie Mixt gen. Ioan Dragalina și oficialități locale, au dezvelit o placă comemorativă la Catedrala Învierea Domnului, pe locul unde a fost Cazarma Regimentului 42 Obuziere.

 

“Este Ziua Forțelor Terestre, a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, patronul spiritual a forțelor terestre și cu această ocazie vrem să marcăm evenimentul. Am amplasat o placă comemorativă, pe locul unde a fost o cazarmă militară, pe care noi am cedat-o Bisericii pentru a se construi această catedrală”, a declarat generalul de brigadă (r) Gheorghe Feraru.

Regimentul 42 Obuziere s-a înfiinţat la data de 1 mai 1919 (calibrul 122 mm, “Putilov”, model rus) şi a fost constituit din două divizioane cu 12 piese fiecare. Acesta a fost desființat în 1945.

sursa: redesteptarea.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *