Ziua Națională a României, sărbătorită peste hotare

Și românii din Spania sărbătoresc Ziua Națională. Multe asociații au anunțat evenimente culturale și spectacole cu muzică folclorică. O parte dintre acestea au avut deja loc, mai ales în regiunea Madrid. De 1 Decembrie sunt organizate mai multe manifestări de acest fel la Paris și Bruxelles. 

Românii din Spania sunt astăzi la muncă, transmite Felix Damian. Dar pentru toți 1 Decembrie este  o zi specială.

Copiii de la cursul de limbă română din Madrid au oferit ieri un spectacol, iar astăzi o asociație românească, în colaborare cu o asociație spaniolă, organizează în Arganda del Rey, unde români reprezintă 20% din populație, un spectacol folcloric și o paradă de costume naționale.

La multe din aceste evenimente sunt invitate și oficialități spaniole.

Ambasada României de la Madrid îi invită mâine pe compatrioți la un concert cu Narcisa Suciu. Reprezentanța a anunțat de asemenea activități pentru copii la sediul instituției.

Chiar dacă sunt atât de departe și nu se află în comunități mari de români din Franța, conaționalii noștri au ales să-și schimbe pozele de profil de pe rețelele de socializare punând tricolorul și să marcheze în acest fel Ziua Națională.

Traducătoarea și jurnalista Cristina Hermeziu spus că astăzi va citi o carte în limba română alături de fiul ei, pentru că nu a uitat să viseze în limba română, chiar dacă vorbește într-o limbă de împrumut.

În Belgia sunt 130 de mii de români. 30 de mii sunt doar la Bruxelles.

Mâine, una dintre asociațiile de români va organiza o horă în jurul celebrului monument Atomium de la Bruxelles.

sursa: stiri.tvr.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *