Accident la mina Lupeni; doi mineri au fost raniti in urma unei surpari in abataj.

Un accident s-a petrecut in mina Lupeni, miercuri dimineața, la trei kilometri de intrarea in mina. Doi mineri au fost raniti in urma unei surpari in abataj.

La fata locului au ajuns si fortele de interventie, iar echipele de salvare au intrat in subteran pentru a-i scoate pe ortaci.

Primele date arata ca salvatorii minieri au ajuns la locul in care s-a produs accidentul si acorda primul ajutor celor 2 raniti. Unul este semiconstient iar celalalt stabil. La gura minei au fost trimise 2 ambulante Smurd si SAJ, o autospeciala complexa si un container multirisc de la Detasamentul Petrosani. De asemenea, a fost prealertat elicopterul Smurd de la Arad. Informatiile pe care le avem arata ca salvatorii minieri efectueaza manevre de resuscitare a unui barbat de 42 de ani „, au transmis reprezentantii ISU Hunedoara.

UPDATE: Barbatul de 42 de ani surprins de surparea de pamant din subteran a fost declarat decedat. Cel de-al doilea, in varsta de 33 de ani a fost salvat si a iesit pe picioarele lui din mina. Acesta a fost preluat de un echipaj medical.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.