Antonia, Alex Velea, Connect-R, Horia Brenciu, Vama, Phoenix la Ziua Timisoarei 2018

Timișoara sărbătorește, în 3 august, 99 de ani de la instaurarea administrației românești.  Cântă de Ziua Timișoarei Alex Velea și Antonia, Lidia Buble, Connect-R, Horia Brenciu, Vama sau Phoenix. Antonia a concertat și anul trecut, iar pe scenă urcă doar două trupe locale.

Primarul Nicolae Robu a anunțat cine va concerta în weekendul în care se sărbătorește ziua orașului. Vor fi trei zile de sărbătoare, din 3 și până în 5 august. Astfel, pe scena din Piața Operei vor urca mai mulți artiști români.

„Se vor marca 99 de ani de la intrarea în Timișoara a primelor detașamente ale trupelor române. Această parte de Românie nu a fost integrată României Mari, în 1918, când toate celelalte regiuni românești s-au constituit ca România Mare. Această parte de românitate a intrat în România Mare abia în 1919, deci un an mai târziu. Noi sărbătorim, ca orice român, Centenarul Marii Uniri, dar vom avea de sărbătorit centenarul unirii regiunii noastre în 2019. Vom sărbători din 3 până în 5 august, vom avea recitaluri ale artiștilor Lidia Buble, Alex Velea, Connect-R, Horia Brenciu, Vama, Phoenix, The Weekend Bandits”, a anunțat primarul Timișoarei.

Se pare că Antonia are lipici la primărie, pentru că revine pentru al doilea an la rând la ziua orașului. De altfel, și The Weekend Bandits a concertat anul trecut la ziua orașului, dar sub numele de The Weekend Band. Întrebat despre alegerea artiștilor, primarul a răspuns că nu se ocupă el de această operațiune și că, dacă se vine și pentru al doilea an la rând, atunci s-a constatat că au succes.

„Aici intervin aspecte și economice și de disponibilitate a artiștilor. E un complex de parametri care se iau în considerare. Se ocupă Biroul de Organizare de Evenimente și viceprimarul Dan Diaconu este mai implicat. Mi se pare normal (n.r. să fie doar două trupe din Timișoara), pentru că de ziua orașului nu trebuie să fim doar noi între noi. Nu am văzut situații în care a fost piața goală la trupele orașului? Nu pentru că nu au valoare, pentru că sunt foarte bune trupele noastre, dar lumea e dornică să vadă și mai departe”, a explicat primarul Timișoarei.

Concertele vor începe la ora 19.30, în Piața Victoriei. Vineri, 3 august, vor urca pe scenă Lidia Buble, Alex Velea, Antonia, Connect-R, iar sâmbătă vor concerta Horia Brenciu & HB Orchestra, Vama, Phoenix și The Weekend Bandits.

Duminică, 5 august, se desfășoară Festivalul Blues pentru Timișoara, la care și-au anunțat prezența Axis, Bega Blues Band & Sanat Deliorman din Turcia, precum și Petting Blues Band din Serbia.

Potrivit primarului, undeva până la 100.000 de euro costă tot ce se întâmplă la Ziua Timișoarei. De fapt, de ziua orașului se vor cheltui 500.000 de lei, adică puțin peste 100.000 de euro.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.