Apa de ploaie, deversată în albia râului Timiş

Confruntate cu o canalizare ineficientă, mai ales în cazul unor căderi abundente de precipitații, autoritățile locale lugojene propun o soluție de forță majoră pentru a putea rezolva problema inundării mai multor străzi din municipiu, la fiecare rupere de nori.

Administrația încearcă să convingă Direcția Apelor Banat să permită deversarea apelor pluviale peste digul de apărare al râului Timiș.

“O problemă care ne preocupă de mult timp, în ciuda a ceea ce spun unii pe canalele mediatice, este stoparea inundării a patru străzi din Lugoj din cele 256, atunci când plouă mai mult. Este vorba de A.C. Popovici, Splaiul Coposu, Ep.dr. Ioan Bălan și Mărășești. Canalizarea magistrală a noastră are un diametru de1,20 m. Din caza traseului de 9 kilometri până la stația de epurare de la Jabăr și a faptului că la pasarela din Cotu-Mic se întâlnesc cele două magistrale din Lugojul Român și Lugojul German, atunci când ploua abundent nu poate fi preluată rapid întreaga cantitate de apă într-un interval de la 30 minute la o oră și 30 minute. Nu putem să mărim diametrul magistralei, să o dublăm sau chiar triplăm, pentru că nu am putea realiza panta de scur­gere. Nici pompele de e­vacuare pe care le-am cumpărat anul trecut nu ne ajută la o cantitate mare de apă. De aceea singura soluție este să facem un sistem separat de canalizare și să deversăm apa în Timiș prin supape în dig sau cu pompe”, a spus Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Până acum toate cererile de deversare a apelor pluviale în Timiș au fost respinse, dar Primăria a anunțat că va trimite o nouă solicitare în săptămânile care urmează.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.