Autostrada Lugoj – Deva, pe lista proiectelor aprobate de Comisia Europeana

Proiectele aprobate de Comisia Europeană în România acoperă sectorul transporturilor, alimentarea cu apă, managementul deșeurilor și prevenirea dezastrelor naturale. În total au fost aprobate 11 proiecte pentru România, cu o valoare de aproximativ 500 de milioane de euro. Inclusă pe această listă este și autostrada Lugoj – Deva.

Corina Creţu, comisarul european pentru politică regională, și-a dat avizul pentru continuarea a 11 proiecte din mai multe regiuni din România. finanțarea totală din partea UE pentru aceste proiecte este de peste 500 de milioane de euro, conform Mediafax.

„Prin deciziile adoptate am facilitat continuarea acestor proiecte, începute în perioada 2007–2013, în actuala perioadă de programare. Sunt proiecte esenţiale pentru dezvoltarea României şi îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor”, a precizat Corina Creţu.

Pe această listă cu proiecte finanțate de Uniunea Europeană se află și construcţia autostrăzii Lugoj – Deva, pe secţiunea Dumbrava – Deva, parte a reţelei TEN-T. Astfel, se va scurta durata de călătorie între aceste puncte şi se va reduce numărul de accidente rutiere. Această porțiune face parte din lotul 4 al autostrăzii, realizat în proporție de 48%. Lucrările au fost însă oprite de lipsa unor autorizaţii de construcţie. Acest lot este singurul construit de o societate românească, cea care s-a ocupat și de lotul 2 din Timioşoara – Lugoj, inaugurat cu şase luni înainte de termenul limită.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.