Bloc de 27 etaje, în flăcări la Londra. 600 de oameni în pericol. Risc de prăbușire LIVE VIDEO

Un incendiu devastator a cuprins un bloc de 27 de etaje din centrul Londrei și focul nu a fost stins nici după 6 ore. Peste 200 de pompieri acţionează, cu 45 de utilaje, pentru a stinge flăcările care au cuprins clădirea în totalitate. Există riscul major ca blocul din Londra să se prăbușească, deoarece structura de rezistență a clădirii a fost grav afectată de flăcări. Au fost evacuate aproximativ 30 de clădiri în jurul clădirii Grenfell Tower.

Situaţia este în continuare dramatică, la peste 6 ore de la declanșarea incendiului. În blocul cu 120 de apartamente locuiesc în jur de 600 de persoane, dar nimeni nu ştie câte dintre ele au reuşit să iasă din case și câți au rămas captivi în apartamente.

 

 

UPDATE. Pompierii confirmă faptul că sunt victime în urma incendiului, potrivit Sky News. “”Nu am văzut niciodată ceva asemănător”, a spus șeful pompierilor Dany Cotton.

Un locuitor din zonă spune că a văzut cel puțin o persoană care s-a aruncat pe geam de la etajele 10-15 ca să scape de foc. Au existat strigăte de bucurie când o fetiță de 5 ani a fost aruncată de pompieri în plasa de siguranță. Potrivit primelor informații, incendul s-ar fi propagat de la etajul doi către nivelele superioare în doar 15 minute.

UPDATE. Există riscul major ca blocul din Londra să se prăbușească, deoarece structura de rezistență a clădirii a fost grav afectată de flăcări.

Martorii spun că din interior s-au auzit strigăte disperate de ajutor. De la etajele superioare, persoane captive au făcut semne disperate de ajutor cu lumina de la telefoanele mobile sau cu torțe.

Mai mult decât atât, unii locatari ar fi încercat să iasă pe geamuri folosind frânghii improvizate din cearşafuri legate unele de altele. Medicii au acordat până acum ajutor doar câtorva persoane rănite sau intoxicate cu fum.

Asociația Grenfell Action Group care îi reprezintă pe locatarii din clădire spune că au fost făcute mai multe avertismente cu privire la riscurile de incendiu ale clădirii: “Toate avertismentele noastre au fost ignorate, deși am prezis că o catastrofă este inevitabilă și că e doar o chestiune de timp până când se va întâmpla”.

Ambulanța londoneză a confirmat că 30 de persoane au fost transportate la spital, potrivit The Guardian. Unul dintre supraviețuitori a povestit presei că alarmele de incendiu nu au funcționat în primele 30 de minute de la declanșarea incendiului. El și familia lui au reușit să se salveze după ce un vecin a bătut puternic la ușa lor și i-a trezit.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 1 dimineaţa, ora 3, ora României, iar cauza este necunoscută deocamdată. La această oră, pe geamurile blocului ies flăcări uriaşe, iar temperatura depăşeşte câteva sute de grade.

Din păcate, utilajele cu care acţionează salvatorii ajung doar până la nivelul etajelor 6 – 7, aşa că flăcările par de nestăpânit în acest moment. În presa de la Londra au apărut informaţii potrivit cărora în blocul care arde acum ar mai fi existat probleme şi în 2012.

sursa: realitatea.net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.