Bucate alese si care alegorice, la o sarbatoare ce va tine 7 zile!

Mare sarbatoare mare la aproximativ o suta de kilometri de Timisoara! Traditia se pastreaza de un secol si jumatate si urmeaza 7 zile de petrecere.

La Bela Crkva (Biserica Alba), in Serbia, are loc traditionalul Carnaval al Florilor la care timisorenii sunt asteptati. Petrecerea dureaza o saptamana, iar principalele manifestari se desfasoara pe malul lacului din localitate.

In cadrul festivalului vor avea loc concerte, defilari ale majoretelor de la Zagreb, dar si de la Bela Crkva, expozitii, serate literare si concursuri.

Bineinteles ca toate acestea sunt „asezonate” cu mancare traditionala sarbeasca si mai ales cu celebra, deja, ciorba de peste.

  

Carnavalul florilor de la Bela Crkva incepe in data de 19 iunie si se termina 7 zile mai tarziu, in 25 iunie. Insa punctul culminant al evenimentului este parada carelor alegorice care are loc sambata, 24 iunie, incepand de la ora 18.00, ora Serbiei.

Zilele de carnaval vor deschide si sezonul turistic din aceasta vara, in zona localitatii sarbesti Bela Crkva.

Carnavalul florilor din tara vecina are o traditie veche de aproximativ 150 de ani.

Cei care vor sa ia parte la aceasta manifestare,  pot gasi locuri de cazare de la preturi ce pornesc de la 5 euro pe noapte. Asadar, la hotelurile sau pensiunile de 1-3 stele cazarea costa 5-10 euro pe noapte de persoana. La vile, in schimb, preturile sunt mai mari, intre 30 si 60 de euro pe zi.

  

sursa: opiniatimisoarei.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.