Canicula suprasolicită uzinele de apă

Consumul de apă în municipiu a înregistrat un salt substanțial în ultimele două săptămâni. Echipamentele de pompare a apei pe rețelele de alimentare ale populației lucrează la maxim pentru a putea face față cererii mari de apă din ultima perioadă.

Toate cele 29 de foraje de adâncime și punctul de captare de la uzina 2, din spatele fostei uzine IURT au fost puse la lucru pentru a putea asigura necesarul de apă suplimentar zilnic.

“De când au crescut temperaturile de afară, așa cum era de așteptat, s-a înregistrat o creștere a consumului de apă cu peste 20%. Echipamentele de captare și pompare de la toate cele trei uzine de apă au reușit să facă față situației fără scăderea presiunii în rețea. În perioada următoare se va încerca să se mențină presiunea la robinet atât pe timpul zilei cât și pe timpul nopții”, a comunicat societatea Meridian 22.

Pentru a nu a avea problema cu presiunea pe teritoriul Lugojului, populația este solicitată să nu folosească în mod excesiv apa de la rețeaua publică pentru irigarea grădinilor.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.