Carnavalul care alungă iarna, la Şcoala Gimnazială ”Anișoara Odeanu”

Elevii secției germane a Școlii Gimnaziale ”Anișoara Odeanu” din Lugoj s-au costumat joi, 1 februarie, pentru ca prin atmosfera festivă, încărcată de veselie, să celebreze Fasching, sărbătoare ce încheie în mod simbolic iarna. 

 

”Ca în fiecare an, secţia germană a școlii noastre sărbătoreşte fasching-ul printr-un carnaval, la care participă elevii secţiei germane, costumaţi şi mascaţi, coordonaţi de cadrele didactice. O sărbătoare a fanteziei, în care buna dispoziţie şi sperieturile merg mână în mână. Este carnavalul care alungă iarna şi are loc în perioada dintre Bobotează (Epiphanis) şi Miercurea Cenuşii (Aschenmittwoch, anul acesta celebrată în 14 februarie). Este perioada în care are loc împăcarea şi darea de seamă pentru anul trecut. Totul pentru ca primăvara să prindă comunitatea aşezată în bună ordine”, a explicat prof. Cristina Reiner, director adjunct al instituției.

De la prințese, la eroi și personaje de poveste, cei mici s-au lăsat purtați de spiritul carnavalului, dând zilei o semnificație aparte.

 

”Colegul meu este costumat în pirat, noi suntem echipajul lui. Nu avem o navă pentru a naviga, dar avem școala. Pentru noi, școala este nava noastră, noi toți suntem parte din ea”, ne-a spus entuziasmată Victoria, elevă în clasa 0 la Școala Gimnazială ”Anișoara Odeanu”.

Fiind o tradiție veche de secole, sărbătoarea Fasching-ului s-a schimbat de-a lungul timpului, generație după generație lăsând deoparte măștile înspăimântătoare pentru a face loc celor haioase, plăcute, ce pun la încercare creativitatea și imaginația participanților.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.