Cine adună brazii de Crăciun de la populație

Colectarea brazilor folosiți pen­tru împodobire în case și a­­partamente, cu ocazia săr­bă­to­ri­lor de iarnă, va fi făcută de că­tre lucrătorii de la Salprest, chiar dacă în prima fază pri­mă­ria a spus că această sarcină revine Retim-ului, conform contractului încheiat, anul trecut, pentru a­du­na­rea de­șeurilor de la populație și agenți economici.

Decizia a fost luată la mijlocul acestei săp­tă­mâni, după o discuție între Pri­măria Lugoj și Retim.

So­cie­tatea de salubritate a comunicat că an­terior acestei date, nu a fost so­licitată de către autorități pentru această acti­vitate, care trebuie plătită se­parat.

“În ca­drul ADID Timiș, doar Ti­mișoara a solicitat și a în­che­iat până acum un contract cu noi pentru co­lec­tarea brazilor de Crăciun. Lugojul nu a cerut până în această săptămână, acest serviciu, iar noi nu avem o­bli­ga­ția să adunăm brazii fără să se încheie un contract. Abia, mier­curi, 9 ianuarie am fost con­­­tactați de cei de la Primăria Lu­goj, am cerut un contract, dar până la urmă s-a decis ca brazii din cartiere să fie adunați de către fostul operator de salu­bri­tate Salprest”, a co­mu­nicat Re­tim.

Primarul con­sideră, însă, că Re­tim-ul ar trebui să co­lec­teze bra­zii în baza con­­­tractului încheiat în 2018.

“Brazii de Crăciun provin din gospodării și de la firme, nu sunt de pe do­me­niul public, unde a­vem noi obligația să facem cu­rățenie. Retim-ul are contract să adune deșeurile din gos­po­dării și de la firme, deci tot ei ar trebui să ridice și brazii. Noi avem res­pon­sabilitate pe do­me­niul pu­­blic. În acest sens, am hotărât, ca după Revelionul pe stil vechi, înce­pând de luni, 14 ia­nuarie, când vom opri i­lu­mi­natul festiv și va demara ac­ti­vitatea de dez­afectare a in­sta­lațiilor, bradul din Piața JC Dră­gan să fie tăiat, pregătit și trans­portat pe strada Bocșei, la centrul de plasament de unde l-am adus și va folosit pentru în­­­călzirea clădirilor. Le mulțu­mim celor de la centru pentru că ne-au ajutat cu acest brad și nu a mai fost nevoie să cum­părăm unul”, a spus Fran­cisc Boldea, primarul Lugojului.

Până să se lămurească situația și până in­ter­vine vreo firmă în teren, per­soanele nevoiașe au început, deja, să strângă brazii depuși la punctele de colectare din car­tiere.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.