Cod galben de ninsori, în mai multe județe din țară

Ninsori şi viscol în ţară, din această seară

În intervalul 11 februarie, ora 20.00 – 13 februarie, ora 10.00, ANM a emis şi o informare meteo de precipitații în general moderate cantitativ și intensificări temporare ale vântului.

În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor temporar vor fi precipitații și local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp. La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă.

În Banat precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seara (12 februarie) apoi vor fi mai ales ninsori.

Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h, dar mai ales la munte, în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marți (12 februarie) rafalele vor fi în jurul a 60…70 km/h.

Cod galben de ninsori abundente şi strat însemnat de zăpadă

În intervalul 11 februarie, ora 22.00 – 13 februarie, ora 2.00, meteorologii au emis şi o avertizare cod galben de ninsori importante cantitativ, strat consistent de zăpadă și viscol în zona montană.

Judeţele vizate sunt Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Buzău, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiş, Vâlcea şi Vrancea.

Potrivit meteorologilor, în zona montană vor fi ninsori importante cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă.

Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 m, unde temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol.

Din cauza vântului puternic, temperaturile resimţite de corpul uman să fie de minus 20 de grade Celsius. Episodul de vreme severă îşi va face simţită prezenţa până miercuri.

Spre sfârşitul săptămânii, vremea va intra din nou într-un proces de încălzire.

sursa: observator.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.