Cod galben de ninsori în mai multe judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă avertizare cod galben de viscol, valabilă până miercuri, 16 ianuarie, ora 20.00. În acealaşi interval, este valabilă şi o informare meteo de viscol, ninsori şi lapoviţă, în majoritatea regiunilor.

Informarea meteo emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie este valabilă în intervalul 14 ianuarie, ora 14.00 – 16 ianuarie, ora 20.00.

Potrivit ANM, în majoritatea regiunilor, local și temporar vor fi intensificări ale vântului, în general cu viteze la rafală de 45…55 km/h accentuând senzația de rece, iar izolat și trecător, în special în Transilvania și Moldova, zăpada va fi spulberată.

Pe parcursul zilei de miercuri (16 ianuarie), îndeosebi în regiunile sudice și centrale, rafalele vor atinge pe arii restrânse 60…65 km/h.

În vestul, nordul și centrul țării temporar vor fi precipitații în general slabe cantitativ. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare, iar în cursul zilei de miercuri în zonele joase de relief, cu precădere din vest și nord-vest, vor fi precipitații mixte, ce vor favoriza depuneri de polei.

Cod galben de viscol în mai multe judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis şi o avertizare cod galben de viscol, valabilă în intervalul 14 ianuarie, ora 14.00 – 16 ianuarie, ora 20.00.

În toată zona de munte vântul va prezenta intensificări, în general cu viteze de 65…80 km/h si temporar va ninge. Ninsorile vor fi mai intense în noaptea de marți spre miercuri (15/16 ianuarie), în special în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, unde local se vor acumula cantități de 10…15 l/mp.

Temporar pe creste vântul va sufla tare cu rafale de peste 100…120 km/h, la începutul intervalului în Carpații Meridionali, apoi și în restul masivelor, viscolind și troienind zăpada și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

sursa: observator.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.