Concursul de canto ”Tiberiu Brediceanu”, la prima ediție

Mai sunt patru zile de înscrieri pentru concurenții ediției I a Concursului de Canto ”Tiberiu Brediceanu”. Termenul limită este luni, 8 octombrie. Competiția, aflată la prima ediție, se va desfășura în perioada 20-21 octombrie, la Lugoj. Etapa I, eliminatorie, se va desfășura sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 11 la Sala de concerte ”Elisabeta Toth” de la Școala de Muzică ”Filaret Barbu”.

Mezzosoprana Aura Twarowska, director artistic al festivalului, reamintește celor care doresc să se înscrie că ”repertoriul concursului este alcătuit dintr-un lied din creația universală, două compoziții de Tiberiu Brediceanu și trei arii din repertoriul universal.

Pianiștii-corepetitori oficiali ai Concursului Internațional de Canto Tiberiu Brediceanu sunt prof. univ. dr. Crimhilda Cristescu, de la Universitatea Națională de Muzică București și prof. Evelin Andreea Roman, Colegiul Național de Artă Ion Vidu Timișoara”.

Până la acest moment, s-au înscris concurenți din centrele universitare București, Timișoara, Cluj, Iași și Oradea.

”Este un concurs accesibil, deschis tuturor categoriilor de voci și cu grade diferite de dezvoltare vocală. Vârsta competitorilor este între 18 și 35 de ani”, precizează mezzosoprana Aura Twarowska.

”În cariera mea, am cântat de nenumărate ori Brediceanu, fie că a fost la Viena, București sau Nicosia. Dintotdeauna mi s-a părut că el a surprins cel mai bine spiritul muzical al Lugojului. Orice elev la secția de canto de la liceele de muzică din țară, orice student la Conservator, are negreșit câte o piesă de Brediceanu în repertoriu”, mai spune directoarea artistică a evenimentului.

Concursul Internaţional de Canto „Tiberiu Brediceanu” are ca scop promovarea creației lui Tiberiu Brediceanu, promovarea Banatului în general și a Lugojului în special pe plan muzical, dar și susținerea tinerelor talente.

sursa: redesteptarea.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.