Cosmin Gruiescu, la numai cinci puncte de primul loc al Openului de la Kikinda

Preşedintele clubului lugojean de tir cu arcul “Archery”, medicul stomatolog, Cosmin Gruiescu (42 de ani) a urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere stabilit la Cupa Kikinda organizată de clubul sârbesc local Strelicarski. Competiţia s-a des­fă­şurat duminică, 28 ianuarie, în sala Centrului Sportiv “Lacul”.

Performanţa a fost obţinută la categoria arc compus-seniori masculin (19-50 de ani), Cosmin Gruiescu cedând primul loc unui campion sârb (din Belgrad), pentru doar 5 puncte. La această categorie Lugojul a mai avut un reprezentant, pe Cristian Kelemen, care s-a clasat al şa­selea. Concursul s-a des­fă­şurat pe etape, prima fiind o întrecere de calificare la care au luat parte nouă arcaşi, cei mai bine clasaţi mergând apoi în sferturi, semifinală şi finală.

“A fost un concurs foarte strâns, nivelul parti­ci­pan­ţilor fiind destul de înalt. S-a tras la distanţă fixă de 18 metri, dar dificultatea a con­stat în dimensiunea redusă a ţintei, unde tehnica de precizie şi concentrarea au făcut diferenţa. Au fost două runde de câte 30 de săgeţi, fiecare, punctajul calculându-se cumulat. Pentru trăgători a fost în acelaşi timp o bună sesiune de antrenament în vederea participării la europenele de arc tradiţional de la Budapesta, eveniment programat în 14-18 februarie. Această com­petiţie are loc o dată la doi ani”, a precizat Cosmin Gruiescu.

La concursul din Serbia au participat aproximativ 100 de practicanţi ai tirului cu arcul, de la cluburi din România, Serbia şi Ungaria. Sportivii au fost repar­ti­zaţi pe categorii: arc compus, arc simplu, arc olimpic şi arc tradiţional (din lemn).

La finele acestei săptămâni, în intervalul 3-4 februarie ar­caşii lugojeni vor lua parte în sala de la Zărneşti (lângă Braşov) la o etapă din calendarul Federaţie Române de Arc tradiţional.

În cele două zile sunt programate trageri la distanţă fixă de 18 metri şi pe distanţă variată între 6 şi 27 de metri, sistemul de tragere fiind acelaşi ca la europene.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.