Creste Aeroportul Timisoara. Terminalul de sosiri externe, in linie dreapta. Investitii de zeci de milioane de euro. Video

Aeroportul International Traian Vuia Timisoara se dezvolta si se modernizeaza in asteptarea milioanelor de pasageri care vor vizita Capitala Culturala a Europei in anul 2021.

Pentru acesta a fost semnat, la finalul anului trecut, un contract de peste 30 de milioane de lei, adica 6,4 milioane de euro, pentru construirea unui Terminal de Sosiri Externe. Jumatate din suma este alocata din fondurile proprii ale Aeroportului din Timisoara, iar cealalta jumatate vine din fonduri europene si din bani de la Ministerul Transporturilor.

In prezent, terminalul de sosiri externe este la faza de structura de rezistenta. S-a finalizat fundatia, structura de beton, dar a venit si structura metalica. Estimam ca in primul trimestru al anului 2020 sa fie finalizat„, a declarat, pentru opiniatimisoarei.ro, Dan Idolu, directorul Aeroportului Timisoara.

Acest terminal va avea 4.383 de metri patrati si va fi pregatit pentru 3 fluxuri de pasageri, 3 sisteme de benzi de bagaje si 10 puncte de control al documentelor, respectiv 3 puncte de control vamal. Terminalul pregateste aeroportul pentru a sustine un flux de aproximativ 3 milioane de pasageri pe an, cifra estimata pentru urmatorii ani.

Urmatorul pas, Terminalul de Plecari Externe

Dupa ce va fi finalizat acest nou terminal, urmeaza ca reprezentantii Aeroportului Timisoara sa treaca la treaba pentru construirea unui Terminal pentru Plecari Externe. Pentru acesta a fost solicitat, deja Acordul de Mediu.

Terminalul de plecari externe costa, conform Studiului de Fezabilitate, 184.505.604 lei cu tot cu TVA, adica peste 39 milioane de euro.

Acest terminal va fi unul cu mult mai mare, va avea 12.000 de metri patrati. De asemenea, va avea control pentru bagaje, check-in, control de securitate, sala de asteptare pentru imbarcare spatioasa, pentru ca pasagerii pot astepta pana la 2 ore. Numai sistemele de securitate costa 51 milioane de lei, au explicat reprezentantii Aeroportului Timisoara.

Terminalul de plecari va intra in lucru in anul 2020 si cel mai probabil va fi finalizat in anul 2021.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.