CTP amendat cu 1.000 de lei, după ce a spus că Dăncilă are părul ca o maimuță

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a fost amendat cu 1.000 de lei după ce a comparat-o pe Dăncilă cu o maimuţă într-o emisiune TV. Declaraţia jurnalistului a fost considerată “hărţuire” de Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a votat în unanimitate o hotărâre prin care Cristian Tudor Popescu este amendat contravențional cu o mie de lei pentru că a comparat-o într-o emisiune la Digi 24 pe Viorică Dăncilă cu un pavian cu mantie.

CNCD a considerat că asocierea reprezintă hărţuire și încalcă dreptul la demnitate, potrivit unui comunicat al institu’iei.

Tot cu 1.000 de lei a fost sancționat și moderatorul emisiunii, Cosmin Prelipceanu, pentru lipsă de reacție.

“Faptele celor 2 jurnaliști exced libertătii de exprimare în conformitate cu legislația din România și jurisprudență Curții Europene a Drepturilor Omului”, arată comunicatul citat de Hotnews. Hotărârea poate fi atacată în contencios administrativ.

„Ce viteză de reacție impresionantă are CNCD, impresionantă, ce vigilență. Înțeleg că și CNA-ul are! Ăștia de la CNCD sunt plătiți de la buget, nu? Observația mea e de natură estetică, nu se leagă de natura fizică a doamnei, ci de estetic, așa cum sunt rujul, rimelul, parfumul. Eu nu m-am referit la figura dânsei, la mâini, la picioare, la niciun element fizic, ci la aranjamentul părului, care e o opțiune a doameni. Am semnalat o similitudine. Aici poate să apară o problemă. Putem fi acuzați de o asociație pentru protecția animalelor pentru că m-am legat de aspectul fizic al maimuței, că ea nu și-a umflat părul cu foehn-ul. Am menționat un aspect fizic al maimuței, la doamna Dăncilă nu am menționat nimic despre aspectul fizic. Nu am comparat-o cu o maimuță. De aici și până la sesizarea CNCD e o cale pe care a parcurs-o în timp record. Nu am voie să mă ducă gândul, văzând părul cuiva? Mă gândesc la o altă formă din natură.”, a a spus Cristian Tudor Popescu, după ce a fost citat de CNCD.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.