Drumurile de intrare în Lugoj, mizerabile și sufocate de gunoaie!

Lugojul este tot mai plin de gu­noa­ie. Dacă în partea de in­travilan, situația este mai puțin deranjantă, pentru că cei de la Retim încearcă să-și facă treaba, pe partea de exterior a mu­ni­ci­piului e dezastru.

Intrările în oraș sunt pline de mi­zerii, de ambele părți ale șo­selelor, exemple fiind drumurile Bocșei, Tapiei, Oloșagului, Ja­bă­rului, Buziașului sau Hezerișului.

Nu este zi în care să nu se arunce saci cu gunoaie din autoturisme sau să moloz din camionete.

“Am văzut cum aruncau saci negri cu gunoaie chiar lângă Izvorul de la Tapia. Am mers să mă iau de acel individ, care era cu un autoturism, dar până am ajuns eu cu bicicleta a plecat către Lugoj. Din păcate, nu am văzut nici numărul de înmatriculare, pentru că sunam imediat la Poliția Locală. Sunt tot mai mulți nesimțiți, care vin din oraș și aruncă mizeriile pe mar­gi­nea drumului sau pe malurile Ti­mișului. La Izvor, am făcut cu­ră­țenie de nenumărate ori, pentru că de-acolo luăm apă, dar din păcate gunoaiele apar imediat. Vin să ia apă și se debarasează de ele acolo”, a declarat Ioan Pau­lescu, din Tapia.

Se dublează amenzile

De la începutul acestui an, pentru gunoaie, Poliția Locală Lugoj a aplicat amenzi de peste 10.000 lei, reprezentanții acesteia având o inițiativă de a mări cuantumul acestora.

“În prezent, cei prinși că aruncă deșeuri sunt sancționați cu amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei, dar o să venim cu propunerea, către administrația locală, de a mări minimul de amendă la 1000 de lei. 500 de lei este prea puțin, pentru că cei prinși au posibilitatea de a plăti sancțiunea pe jumătate. În plus, prin noul proiect de monitorizare video vor fi montate circa 100 de camere în tot orașul, în special pe străzile care au ieșire din mu­ni­ci­piu. Ne vor fi foarte utile, pentru că atunci vom putea depista ma­și­nile care transportă gunoi. Din păcate, se aruncă deșeuri pe toate drumurile de ieșire din oraș. Sunt fapte care țin de nesimțire și nu au nimic în comun cu buna creștere, pe care o au majoritatea lu­go­je­ni­lor”, ne-a spus Florin Dumitru, șeful Poliției Locale Lugoj.

U­ni­tatea are și acum în dotare două camere video, care sunt montate prin rotație în diverse locuri cu probleme. Sunt prea puține, pentru numărul mare de deponee ilegale.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.