Elevi din șase orașe din vestul țării și-au demonstrat calitățile de bucătari la Lugoj

Viitorii bucătari ai municipiului Lugoj, elevi ai Colegiului Tehnic ”Valeriu Braniște”, și-au demonstrat abilitățile culinare marți, 5 decembrie, în cadrul celei de-a treia ediții a concursului gastronomic organizat de către Chef Florin Kiss.

Competiția s-a desfășurat la un cunoscut restaurant lugojean și a adus laolaltă reprezentanți ai domeniului de la diferite școli din regiunea de vest, printre care elevi ai colegiului gazdă, liceeni de la Colegiul Economic ”F.S. Nitti” din Timișoara, de la Colegiul Tehnic ”Henri Coandă” din Timișoara, de la Colegiul Economic al Banatului Montan din Reșița, Liceul Bănățean din Oțelu Roșu și de la Colegiul Economic din Arad.

 

”Începând cu această ediție, concursul este desfășurat la nivel regional, întrucât am invitat să participe școli din mai multe județe, Timiș, Arad, Caraș-Severin. Organizăm acest concurs tocmai pentru a vedea cât de pregătiți sunt copiii noștri pe această parte de competențe profesionale. Anul 2017 a fost declarat ca fiind anul învățământului profesional și tehnic în România, iar acest concurs vine tocmai în întâmpinarea acestei denumiri”, a declarat Ioan Borlovan, profesor instruire practică domeniul ”Alimentație Publică”, de la Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște”.

În cadrul concursului au fost înscriși 28 de participanți, împărțiți în șapte grupe, iar probele la care au fost supuși elevii au constat în prepararea unui fel de bază și a unui desert, urmând ca roadele muncii lor să fie supuse jurizării.

 

Amploarea ediției din acest an a fost pusă în valoare prin componența juriului, acesta fiind format din Maestrul Bucătar Dumitru Burtea, președinte Euro-Toques România, Maestrul Bucătar Gheorghe Ciutacu, membru Euro-Toques România, prof. Ciprian Blaj, Inspector scolar pentru proiecte si programe europene, în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Timiș, prof. Nicoleta Muntean, prof. de specialitate al Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște”, alături de Larisa Lupulescu, reprezentant al agenților economici.

Elevii au răspuns pozitiv provocării lansate de cadrele didactice, iar prin implicarea mai multor licee, cursa a devenit mai alertă, reprezentanții fiecărei școli dorind să aducă prin rezultatele obținute, laude instituției de proveniență.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.