Explozie la sediul FMI din Paris: o persoana a fost ranita dupa ce a deschis o scrisoare-capcana

O scrisoare-capcana a explodat joi la sediul FMI din centrul Parisului, iar o persoana a fost ranita, relateaza Reuters. Potrivit AFP, explozia a avut loc in momentul deschiderii scrisorii de mici dimensiuni.

Presedintele francez Francois Hollande a descris joi drept “atentat” explozia unei scrisori-capcana la sediul FMI din Paris, in timp ce sefa FMI, Christine Lagarde, a vorbit de un un act las, relateaza BFMTV. „Este un atentat. Nu exista alt termen”, a declarat Hollande, aflat in deplasare la Mont Faron, in apropiere de Toulon. La randul sau, sefa FMI, Christine Lagarde, a condamnat incidentul drept „un act las de violenta”

Prefectul Politiei din Paris, Michel Cadot, a declarat ca scrisoarea „a fost trimisa prin posta”. Este vorba de un “dispozitiv pirotehnic, de o petarda mare”. „Nu este o bomba, ci ceva artizanal”, a precizat oficialul. Surse din politie au precizat ca a fost vorba de „un cilindru negru, de circa 30 de centimetri”

Victima, o asistenta a conducerii biroului FMI de la Paris, a fost ranita la nivelul fetei si mainilor si are timpanul spart. Ea a deschis plicul adresat sefului biroului european al FMI. „Sunt rani usoare”, a precizat prefectul. Accesul pe strada Iena, unde se afla sediul FMI, este inchis, iar circa 150 de persoane au fost evacuate din cladire, ca masura de precautie. Sectia Antiterorism a Parchetului din Paris a deschis o ancheta pentru tentative de asasinat, in relatie cu o intreprindere terorista.

sursa: stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.