Francisc Boldea a tăiat finanțarea instituțiilor ce aparțin de Primărie. Cum își motivează primarul gestul

O decizie transmisă de primarul Francisc Boldea către centrele bugetare școlare din Lugoj a stârnit nemulțumirea directorilor de școli.

Primarul Lugojului interzice, în luna decembrie, orice alte cheltuieli în afara celor curente privind utilitățile. Directorii școlilor susțin că în această perioadă încă se mai făceau achiziții de materiale necesare pentru activitatea școlară și că o astfel de decizie nu este normală.

Francisc Boldea e de părere că toate că cheltuielile programate la finalul anului nu sunt neapărat necesare.

“În fiecare an, în luna decembrie, pățim același lucru. Școlile nu cheltuie banii pe lucruri necesare și atunci, repede în decembrie se duc directorii și contabilii și fac cumpărături. Își cumpără televizoare, monitoare tot felul de lucruri doar ca să cheltuie banii. Fiecare cumpără agende, calendare și lucruri de genul ăsta care sunt frumoase, dar nu sunt necesare. Trebuia să cheltuie banii în timpul anului. Todeauna în decembrie, în ultima perioadă se cheltuie tot mai mulți bani, ca să nu zică Primăria că nu au fost în stare să cheltuie banii. În fiecare an se întâmplă la fel, dau banii pe tot felul de lucruri care nu sunt necesare”, a declarat Boldea.

Primarul Lugojului a mai precizat că interdicția de a mai cheltui bani este pentru toate instituțile finanțate de la bugetul local, doar Casa de Cultură, care mai are activități în luna decembrie, face excepție de la această regulă.

sursa: lugojeanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.