Francisc Boldea mai schimbă un director care l-a deranjat. “Eficientizarea activităţii” loveşte din nou

Încă un director, care a ieşit din graţiile primarului Francisc Boldea, îşi pierde postul. E vorba despre Răzvan Pinca, directorul Muzeului de Istorie din Lugoj. De la 1 mai, Pinca nu va mai conduce instituţia de cultură lugojeană, în locul său fiind numită Daciana Vuia.

Actualul director l-a deranjat pe edilul şef după ce, iarna trecută, muzeul lugojean a ajuns în presa locală şi naţională din cauza temperaturilor sub zero grade înregistrate în instituţie. Pinca a dezvăluit atunci, că muzeul a rămas fără instalaţie de căldură în urma deciziei primarului Francisc Boldea, care a dispus mutarea centralei termice la Primărie. A ieşit un adevărat scandal, reprezentanţii Direcţiei de Patrimoniu şi Cultură a Judeţului Timiş avertizând Primăria Lugoj să rezolve situaţia reţelei termice de la muzeu, deoarece colecţiile din patrimoniul local riscau să se degradeze.

Francisc Boldea a declarat pentru Cetăţeanul că schimbarea lui Pinca nu are nicio legătură cu scandalul din iarnă. “E vorba de eficientizarea activităţii. Nu are nicio legătură cu ce s-a întâmplat. Dacă avea legătură, îl schimbam atunci. În 2016, muzeul are zero lei venituri. Sunt 11 angajaţi şi s-au făcut foarte multe investiţii acolo, iar veniturile sunt zero”, a spus Boldea.

De cealaltă parte, Pinca nu a vrut să comenteze schimbarea sa, dar a precizat că, din punctul său de vedere, atâta timp cât investiţiile s-au făcut cu bani de la bugetul local, lugojenii trebuie să aibă acces gratuit la muzeu.

Răzvan Pinca a fost numit interimar în 2011, în locul Luminiţei Wallner Bărbulescu, cu care primarul Francisc Boldea se afla deja în conflict şi pe care a obligat-o să se pensioneze.

sursa: cetateanul.ro

Un comentariu la „Francisc Boldea mai schimbă un director care l-a deranjat. “Eficientizarea activităţii” loveşte din nou

  • aprilie 24, 2017 la 4:13 pm
    Permalink

    Mare prostie a făcut tovarășul de la primărie. Acest domn Pinca este un profesionist desăvârșit, care se chinuia să conducă o instituție pe care primarul o obstrucționa. Domnul Pinca ar trebui să devină primarul Lugojului. Comparativ cu individul ce ocupă temporar postul de primar, diferențele de pregătire și competență sunt imense.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.