Gong final la Festivalul Internațional de Teatru FestTeam Art

Gala laureaților, desfășurată duminică seara, de la ora 21.30, a marcat punctul final la Festivalul Internațional de Teatru FestTeam Art. Ediția a XIII-a a Festivalului de la Lugoj a însemnat cinci zile de manifestări culturale de ținută și mai ales participarea unui foarte numeros public, încă din seara inaugurală, când teatrul a fost arhiplin.

Prezentatorii festivalului, Cristina Velici și Constantin Ilie, au anunțat fiecare trupă în parte, iar directorul Casei de Cultură a Municipiului, Tudor Trăilă, a înmânat trofee și diplome fiecărui colectiv de actori prezent pe scena Fest Team Art 2018.

Prima chemată pe scenă a fost trupa Teatrului ”Birlic” din Fălticeni, locul de naștere al marelui actor de comedie. Deși înființat cu doar șapte ani în urmă, colectivul teatral de la Fălticeni a lăsat o frumoasă impresie. În mesajul celor de la Fălticeni, au fost transmise lugojenilor salutările marii actrițe Draga Olteanu Matei, care a făcut liceul la Lugoj.

Au urmat, pentru a-și ridica premiile, actorii teatrelor ”Fantasio” Constanța, ”Din Culise” Reghin, Municipal Caracal, ”Jean Bart” Tulcea, ”Jean Bart” Tulcea, ”Thespis” Medgidia, ”Impiria” Verona și, în final, vechile noastre cunoștințe de la ”Apollon” Perigiali (Corint). În cele din urmă, a fost premiat și Teatrul Municipal ”Traian Grozăvescu”, prin actrița Maria Voronca.

Un moment emoționant ale serii au fost discursul actorului veteran de la Teatrul ”Apollon” din Grecia, în vârstă de 88 de ani, care a adus, în limba franceză, un elogiu teatrului de amatori din întreaga lume.

Al doilea moment cu încărcătură emoțională a fost cuvântul actriței Maria Voronca, care a salutat audiența, amintind că primii pași în teatru i-a făcut pe această scenă, în anul 1953.

În legătură cu anii petrecuți ca actor amator sau profesionist, ea a adunat aproape patru decenii sub luminile rampei.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.