Green Book – din 1 martie, în cinematografe

Câștigător al Premiilor Oscar pentru cel mai bun film, și cel mai bun scenariu original,”Green Book” prezintă o poveste amuzantă, regizată de Peter Farrelly.

Pelicula îi are în distribuție pe Viggo Mortensen și Mahersala Ali (Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar).

În 1962, când Anthony “Tony Lip” Vallelonga (Viggo Mortensen) rămâne șomer, el este de acord să devină șoferul muzicianului Dr. Don Shirley (Mahershala Ali) timp de două luni, pe durata unui tur în sudul Statelor Unite ale Americii. Surprins să descopere că Dr. Shirley este afro-american, Tony este reticent, însă banii sunt prea buni pentru a trece cu vedere oferta.

Cu o educație aleasă, rafinat și artistic, Dr. Shirley are trei doctorate și este creatorul unei forme inovatoare de muzică, în timp ce Tony este un om obișnuit, apropiat de familia sa, un italian ce iubește muzica rock’n’roll și puiul prăjit. Deși abia se tolerează, ajung să se regăsească într-o lume care îi disprețuiește. De aceea relația lor, care ulterior devine simbiotică, se tranformă într-o prietenie neașteptată. Acțiunea se desfășoară într-un context istoric (America anilor ’60) în care rasismul şi prejudecăţile încă sunt o normalitate.

Regia: Peter Farrelly

Cu: Linda Cardellini, Viggo Mortensen, Mahershala Ali

Gen film: Biografic Comedie Dramă

Durată: 130 minute

Premiera în România: 01.03.2019

Distribuit de: Odeon Cineplex

sursa: cinemap.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.