Guvernul Dăncilă a aprobat OUG pe legile justiției

Guvernul Dăncilă s-a reunit luni dimineața, de la ora 9:00, într-o ședință extraordinară, pentru a adopta o ordonanță de urgență care să modifice Legile justiției, abia modificate în Parlament.

Duminică, juriştii PSD încă mai lucrau la ultima formă a ordonanţei, potrivit Realitatea Tv, iar Tudorel Toader a fost la sediul PSD pe seară, pentru ultimele retuşuri. Totodată, s-a amânat şi şedinţa Biroului Permanent Naţional a partidului, care urma să aibă loc luni, la prânz, tocmai pentru că mulţi lideri fac parte şi din Guvern. Imediat după şedinţa Guvernului, premierul va pleca din țară.

Guvernul Dăncilă a aprobat, luni dimineață, în ședința de la ora 9:00 o Ordonanță de urgență pentru legile justiției.

Guvernul a aprobat OUG pe legile justiției.

 Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a făcut declarații de presă după terminarea ședinței de Executiv. Modificările adoptatesunt benefice pentru domeniul justiției și pentru cetățeni, a dat asigurări Toader. “Nu am mers la Comisia de la Veneția pentru a negocia soluțiile din Ordonanța de urgență. Nici pentru a solicita și lua aprobare de la Comisie. Nu am mers pe cont propriu, fără o prealabilă dezbatere cu decidenții din țară”, a ținut să precizeze ministrul Justiției.

Tudorel Toader a anunțat că a dat un sens concret prevederii constituționale potrivit căreia procurorii își desfășoară activitatea sub “autoritatea” ministrului Justiției. Textul noii OUG prevede că Ministrul Justiției poate sesiza direct Inspecția Judiciară cu privire la activitatea unor procurori. Măsura a fost aspru criticată de corpul magistraților și de societatea civilă.

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.