In Timis nu exista focare de pesta porcina africana. Autoritatile, pregatite sa intervina

Autoritățile transmit că nu există focare de pestă porcină în Timiș, dar au fost puse la punct planuri de intervenție în caz de apariție a acesteia. La Instituția Prefectului Timiș a avut loc ședința Centrului Local de Combatere a Bolilor.

La ședința condusă de prefectul de Timiş, Eva Andreaş, a fost prezentată evoluția pestei porcine africane pe teritoriul României și s-au aprobat planurile de intervenţie în situaţii de notificare, suspiciune sau confirmare a pestei porcine africane pe teritoriul judeţului Timiş.

Au fost aprobate trei planuri de intervenție: planurile cadru de intervenţie în situaţii de notificare/suspiciune/confirmare a pestei porcine africane în exploataţii nonprofesionale pe teritoriul judeţului Timiş, în exploataţii comerciale și în fondurile de vânătoare, la mistreţi.

„La nivelul județului Timiș, până în prezent nu au fost înregistrate focare de pestă porcină africană”, transmit reprezentanții Instituției Prefectului Timiș.

În Timiș au fost transmise circulare către primării pentru a identifica terenurile care pot fi folosite pentru ecarisare, în caz de nevoie, precum și o adresă cuprinzând măsurile care trebuie luate de crescătorii de porci pentru a diminua riscul apariției pestei porcine africane. De asemenea, administratorii fondurilor de vânătoare trebuie să comunice de urgență autorităților identificarea oricărui mistreț mort.

La întâlnirea de la Prefectură au participat reprezentanți ai Consiliului Județean Timiș, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Gărzii Naționale de Mediu, Agenției pentru Protecția Mediului, Administrației Bazinale de Apă Banat Timiș, Administrației Județene a Finanțelor Publice Timiș, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat”, Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara și reprezentanți ai Smithfield România.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.