Incendiu de pădure între Nădrag și Fârdea

Mai mulți pompieri din Lugoj si Timisoara au intervenit luni seara, pentru stingerea unui incendiu de padure, izbucnit  intre localitatile Nadrag si Fardea.

“La locul interventiei s-au deplasat un ofiter si 30 de subofiteri din cadrul Detasamentelor 1 si 2 din Timisoara si Detasamentul Lugoj care intervin cu lopeti si motosuflante pentru lichidarea incendiului. Incendiul se manifesta pe o suprafata de aproximativ 4 hectare, dintre care 3 hectare de padure tanara. Pana în acest moment, incendiul a fost localizat pe o latura a suprafetei. Pe langa pompierii militari, intervine si personal din cadrul ocolului silvic, SVSU si locuitorii din apropiere”, a anuntat ISU Timis.

Vantul a ingreunat interventia echipelor care au actionat pentru lichidarea incendiului. Focul ardea mocnit si s-a lucrat pentru crearea unei fasii minerale care sa impiedice extinderea incendiului.

Nu a existat pericolul ca focul sa ajunga la locuinte.

Incendiul a fost stins in jurul orei 1.00. Din primele informatii, se pare ca incendiul a fost provocat de inencedierea unei miristi, vantul contribuind la extinderea flacarilor.

sursa: lugojinfo.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.