Iohannis, la jurământul noilor miniştri: avem toate condiţiile pentru revenirea la normalitate

Noii miniştri din Cabinetul Grindeanu au depus joi jurământul de învestitură la Palatul Cotroceni, după ce dimineaţa, preşedintele Iohannis a semnat decretele de numire. La finalul ceremoniei, şeful statului a transmis că înţelege această remaniere ca pe o „întărire a ecehipei guvernamentale” şi că acum, după deciziile referitoare la OUG 13 şi OUG 14, există toate premisele pentru revenirea la normalitate.

„Domnule prim ministru, iată că după relativ puţin timp ne întâlnim aici, în Sala Unirii, pentru prima remaniere guvernamentală. Dar circumstanţele sunt deosebite şi cred că această mişcare este una bună. Domnilor minişti, vă doresc succes, vă doresc un mandat bun. Înţeleg această remaniere ca o mişcare de întărire a echipei guvernamentale”, a spus Klaus Iohannis la finalul ceremoniei.

Preşedintele a precizat că a primit de la Parlament cele două legi referitoare la OUG 13 şi OUG 14, pe care a anunţat că le va promulga vineri: „În acelaşi timp, am constatat că mi-au parvenit de la Parlament două legi: de respingere a ordonanţei 13 şi de aprobare a OUG 14. Voi promulga aceste legi mâine şi atunci avem toate premisele pentru revenirea la normalitate, domnule prim-ministru. Nu-mi rămâne decât să sper că va fi o echipă guvernamentală puternică, ce va face exact ceea ce-şi doresc românii: o guvernare în interesul cetăţenilor”.

Klaus Iohannis a semnat decretele de numire în funcţie pentru: Mihai Tudose, ministru al Economiei; Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene; Tudorel Toader, ministru al Justiţiei; Alexandru Petrescu, ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

De asemenea, preşedintele a semnat decretele de revocare din funcţie pentru: Mihaela Toader, din funcţia de ministru delegat pentru Fonduri Europene şi Alexandru Petrescu din funcţia de ministru al Economiei. Nominalizările au fost trimise Preşedinţiei de către Guvern în cursul dimineţii de joi.

sursa: gandul.info

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.