Municipalitatea lugojeană desfășoară în aceste zile ample acțiuni de cosire a ierbii din parcurile și cartierele orașului, operațiuni executate în regie proprie de către muncitori din cadrul serviciilor proprii.
Primăria spune că deja s-au început lucrările de tăiere a ierbii de pe raza municipiului, însă Lugojul are șase parcuri și peste 50 de hectare de suprafețe verzi amenajate, iar totul este anevoios de finalizat. La această acțiune participă angajații Salprest, Meridian 22 și ai Serviciului Sere și Spații Verzi din subordinea executivului lugojean.
”Am demarat deja lucrările de întreținere a spațiilor verzi din Lugoj. Angajații de la Salprest se vor ocupa de microraioanele, străzile și cimitirele din Lugojul Român, în timp ce Meridianul va acționa pe partea opusă a Timișului, în zonele din Lugojul German. Parcurile sunt în grija Serviciului Sere și Spații Verzi. Anul acesta am ajuns la o înțelegere cu Apele Române, care au competențe totale în albia Timișului. Tot ce se investește între cele două maluri, de la regularizarea Timișului, la curățarea și regularizarea malurilor, toate intră în atribuțiunile Apelor Române. În anii anteriori i-am mai ajutat, dar nu este de competența noastră și nici nu putem să investim legal în ceva ce nu e al municipalității. Ca oamenii să poată face plajă, am mai cosit noi în anii trecuți în zona Plopi , în Cotu Mic și între pasarela <Leucuța> și pasajul de cale ferată. Dacă vremea este de partea noastră, în două săptămâni ar trebui să terminăm de curățat toată iarba și resturile vegetale din oraș”, a declarat Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj.
Cei mai afectați copiii și persoanele vârstnice, care pot să contacteze căpușe. Inclusiv medicii, fac un apel către populație să nu frecventeze în această perioadă, locurile cu vegetație abundentă, datorită acestui risc.
“Sunt o grămadă de copii mici care se joacă prin Parcul Ștrandului și Doamne ferește să ia vreo căpușă, că e plin de ele prin iarbă. Cei care se ocupă cu asta, ar trebui să trimită pe cineva să cosească. Să știți că ne este frică și nouă care suntem adulți, dar cel mai teamă ne este pentru nepoți”, spune Bujor S., de 64 de ani.
Pe cele două maluri ale Timișului, din Cotu Mic și de pe splaiul 1 Decembrie 1918 până la Tapia, cei ce vor să iasă la plajă pe malul apei, trebuie să mai aștepte, pentru că este imposibil de întins un șezlong sau o pătură pe iarba care depășește pe alocuri, jumătate de metru în înălțime și printre gunoaiele din locurile de scăldat aflate la periferia orașului.
sursa: redesteptarea.ro