Limitatorul de inaltime al pasajului Jiul, lovit de un autotren

Circulația prin pasajul Jiul din Timișoara a fost restricționată, marți seara, după ce un autotren a lovit limitatorul de înălțime metalic aflat înainte de intrare și l-a împins într-un zid lateral. Limitatorul mai fusese lovit și anterior, însă nimeni nu l-a pus la loc.

Deși este păzit strașnic de polițiștii locali, pasajul Jiul a fost deteriorat, marți seara, după ce un autotren a intrat din nou în limitatorul de înălțime de la intrarea în acesta și l-a împins într-un perete lateral. Mai multe bucăți din zid și pasaj au căzut pe trotuar și doar norocul a făcut ca nimeni să nu fie rănit.

Nu este însă primul incident de acest fel. Primarul Nicolae Robu a declarat, miercuri dimineața, că reparațiile se vor face pe banii celui vinovat.

„Acești șoferi care intra cu tirurile deși știu că nu au voie ar trebui trimiși în pușcărie, pentru că pun în pericol viețile unor oameni nevinovați! Se va remedia totul, pe banii celui vinovat, dar pe noi nu ne încălzește asta cu nimic. Ne deranjează profund să avem mereu intervenții de făcut și să știm că inconștienții pot provoca acolo oricând necazuri foarte mari!”, a declarat Robu.

Pasajul Jiul a fost lărgit la cinci benzi de circulație, fiind amenajate trotuare și piste de biciclete prin noua culee montată în zona dinspre Incuboxx, și un trotuar tehnic, pe partea dinspre Gara de Nord. Sub stratul de asfalt de sub pasaj a fost montată o instalație de degivrare. Tot în cadrul acestui proiect a fost lărgită la patru benzi și strada Jiul, înspre splaiul Nicolae Titulescu. Lucrările de la Pasajul Jiul au costat 21 de milioane de lei, cu tot cu TVA, adică puțin peste 4,5 milioane de euro.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.