Liviu Jigmond jr. a câștigat a doua etapă națională de motocros având mâna dreaptă accidentată

Parcurs excelent pentru tânărul pilot lugojean de motocros, Liviu Jigmond jr., în vârstă de 8 ani, care a câștigat sâmbătă, 19 mai, etapa secundă din Campionatul Național Individual de motocros, consolidându-și în acest fel poziția de lider în clasamentul general al sezonului 2018.

Sportivul legitimat la Clubul Moto Extrem Lugoj, condus de Liviu Jigmond, s-a impus în ambele manșe ale circuitul de la Valea lui Mihai (județul Bihor), la categoria juniori II (8-9 ani), 50 cc.

După primele două etape Liviu Jigmond jr. a acumulat maximul de puncte posibile, luând deja o opțiune serioasă pentru primul titlu național din carieră.

Performanța de la sfârșitul săptămânii trecute a fost realizată în ciuda accidentării serioase la mâna dreaptă a lui Liviu jr.,  în timpul unui antrenament pe circuitul de pe Dealul Hezerișului, de lângă Lugoj, cu trei zile înaintea etapei a II-a.

“Sunt foarte mulțumit de modul în care Liviu a reușit mai ales mental să gestioneze o accidentare foarte dificilă. Incidentul s-a produs miercuri pe circuitul nostru de lângă centură, la o cursă de antrenament între Liviu și Mihai Stoichescu, acesta din urmă acroșându-l accidental pe junior la un viraj. A trebuit să-i punem mâna în atele, dar din fericire, deși s-a produs o contorsionare puternică, nu a fost nimic rupt, iar în zilele care au urmat, cu tratamente intensive, Liviu jr. și-a revenit suficient cât să urce pe motor. Evoluția în curse a fost incredibilă, depășind toți concurenții, fără sa facă greșeli și fără să se plângă de durerile care încă existau. Consider că echipa noastră a făcut o etapă bună, din opt sportivi, patru au fost pe podium”, a explicat Liviu Jigmond senior.

La aceeași clasă cu Jigmond jr, pe locul doi, s-a clasat un alt tânăr pilot de perspectivă, de la Moto Extrem, Luca Ioviță, în vârstă de7 ani. Din grupul de lugojeni care au participat la etapa a II-a s-a remarcat la clasa MX1 profesioniști, Mihai Stoichescu (31 ani), care a ocupat poziția a doua, evoluție în creștere semnificativă față de debutul din prima etapă de la Prundu (Giurgiu), unde s-a situat pe locul șase.

Prin acest rezultat Miță a reușit să urce pe doi și la general. La aceeași clasă a concurat și Vlad Roșu, care a terminat, însă, pe patru. O cursă bună a făcut tânărul pilot de doar șase ani, Mark Szabo, care s-a clasat al doilea la clasa juniori III (4-6 ani).

Giampiero Borghetti și Marțian Ioviță, la clasa veterani I (40-48 ani) s-au clasat pe locurile patru, respectiv cinci.

În 2 iunie circuitul de la Lugoj va găzdui etapa a treia de motocros, unde vor fi prezenți cei mai buni piloți de motocros ai momentului, de la clasele de copii până la profesioniști și veterani.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.