Lugojenii cartierului de pe strada Timișorii nr. 110 se plâng că simpla lucrare a Primăriei bate pasul pe loc

Lugojenii cartierului aflat pe strada Timișorii nr. 110 s-au bucurat în urmă cu mai bine de o lună de începerea lu­cră­ri­lor de sistematizare, însă fericirea lor s-a transformat în scurt timp în dezamăgire și nervi.

“Au început lucrările a­cum o lună şi ceva. Ne-am bu­curat mult, pentru că la noi nu s-a asfaltat nimic de când s-a făcut cartierul, de vreo 30 de ani, doar s-a mai cârpit ici şi acolo, dar parcă mai mult rău au făcut cu cârpeala. A­co­lo unde au asfaltat au făcut treabă de mântuială, se a­du­nă apa după fiecare ploaie într-o baltă ce leagă două blo­curi. Acum, uitaţi-vă şi dum­neavoastră ce este, de­zas­tru, parcă am fi din epoca de piatră cu trotuarele”, a mărturisit Lucian M.

Lucrările au început în forţă cu decopertarea tro­tua­re­lor şi pregătirea acestora pentru montarea bordurilor şi asfaltare, însă s-au oprit brusc după ce marginea tro­tua­relor au fost aşezate,  deoa­rece muncitorii con­trac­taţi de Primărie pentru a­ceastă lucrare nu au res­pec­tat proiectul, montând noile borduri pe acelaşi loc ca şi cele vechi.

 

 

Acum, locuitorii car­tie­ru­lui se plâng că la orice ploa­ie trebuie să îndure no­ro­iul și bălțile ce se formează în fața blocurilor.

“Au spart tot, până la ușa blocului. Au pus borduri, dar doar de formă, pentru că, după cum vedeți, ele sunt așezate în linie, fără niciun pic de ciment sau asfalt la bază. La orice ploaie mică se face noroi până la glezne, bălți. A crescut și iarba pe locul unde era trotuarul de când nu s-a mai lucrat. Acuș trebuie să vină să o cosească de pe locul trotuarelor”, s-a plâns C.M., un alt locuitor al cartierului.

 

Lucrările abandonate din cartier a adus şi furia șo­fe­ri­lor care sunt supărați pentru că resturile de la spargerea trotuarelor blochează mai multe parcări, locuri pe care sunt depozitate acestea.

“Ni s-a spus, când au început, să ne mutăm ma­și­ni­le din parcare că tre­bu­ie să lucreze. La blocurile 7 și 8 au făcut repede și au eliberat molozul imediat, însă au lăsat bucăţi de bordură pe paleţi pe locurile de parcare. La blocurile 3 şi 4 e moloz până aproape la etajul 1 şi ocupă mai multe locuri de parcare. Noi unde ne mai parcăm maşinile, ca să le ştim în siguranţă?”, a de­cla­rat revoltat Vasile N.

Până când lucrările vor înainte mai mult, oamenii au im­pro­vizat treceri pentru biciclete şi alei până în stradă din că­ră­mizi sau bolţari.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.