Mai puțin de 100 de lugojeni au vrut ajutor pentru încălzire

Lugojenii au putut beneficia și în această iarnă de ajutoarele de încălzire acordate prin Direcția de Asistență Socială Comunitară a municipiului, însă până în prezent au fost înregistrate doar 84 de cereri.

Dintre acestea, 76 de solicitări au fost depuse până la 20 noiembrie 2017, din care au fost aprobate un număr de 64 de subvenții pentru întreaga perioadă a sezonului rece: 39 pentru încălzirea cu gaze naturale, 18 pentru cei ce se încălzesc cu lemne și șapte pentru solicitanții care utilizează energia electrică la încălzirea locuinței.

”Dispozițiile de neacordare a ajutoarelor de încălzire au fost emise pentru veniturile care depășesc cuantumul de 615 lei net lunar pe membru de familie, nedeclararea corectă și conformă cu realitatea veniturilor, existența mai multor autoturisme în familie, lip­sa actelor de proprie­ta­te­/închi­­riere a locuinței, dar și pen­tru încheierea de contracte de întreținere”, a explicat Angela Rus, purtătorul de cuvânt al Primăriei Lugoj.

Asistenții sociali vor continua deplasările în teren în scopul efectuării de anchete sociale, menite să prevină acordarea de subvenții pentru încălzirea locuinței unor persoane care nu ar fi îndreptățite să beneficieze de acest drept.

Informații suplimentare pot fi obținute la sediul DASC, Compartiment Registratură, Relaƫii cu publicul, situat în clădirea Primăriei, ca­mera 14, la parterul in­st­i­tu­ției.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.