Măsuri restrictive; ”țarc” pentru jurnaliştii de la Camera Deputaților

Măsuri restrictive pentru jurnalişti au fost luate la Camera Deputaţilor, de luni, odată cu începerea noii sesiuni parlamentare.

Astfel, în holul forulului legislativ a fost instalat un ”ţarc” pentru reporteri şi operatori.

Reprezentanţii serviciului de pază spun că măsura este una administrativă, nedorind să comunice cine a luat decizia şi care este motivul.

Nu a decis nimeni (măsurile – n.r.), e vorba de buna funcţionare la modul acesta. Cum stăm aici cu banderolele verzi, putem să stăm şi acolo. Nu trebuie să fie nicio decizie scrisă, e vorba de administrativul nostru”, a declarat şeful direcţiei de Afaceri Interne din Camera Deputaţilor, Eduard Bachide, potrivit News.ro.

Reprezentanţii serviciului de pază nu au spus concret de ce a fost luată această măsură, amintind însă de momentul în care un grup de persoane a protestat pe holul Camerei Deputaţilor în ziua moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

Restricţii pentru jurnalişti au fost şi în 27 iunie, în ziua moţiunii de cenzură, când la intrarea în plenul Camerei a fost delimitată o zonă pentru reporteri şi operatori, totodată fiind restricţionat şi accesul la unele lifturi.

La rândul său, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, anunţa, în luna iunie, că Parlamentul va avea reguli mai stricte pentru vizitatori şi jurnalişti, urmare a protestului spontan al unui grup #rezist.

Tăriceanu s-a arătat foarte deranjat de ceea ce s-a întâmplat atunci în Parlament, spunând că sunt funcţionari care probabil nu şi-au făcut treaba. Preşedintele Senatului preciza că vor fi reguli stricte atât pentru vizitatori, cât şi pentru jurnalişti, astfel încât cameramanii să nu mai poată să se apropie de parlamentari.

El spunea că au fost mandatate secretariatele generale ale celor două Camere ca, împreună cu comisiile juridice, să propună măsuri.

foto: news.ro

sursa: news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.