Migranti luati la autostop, prinsi de politisti la vama cu Ungaria

Călătorie întreruptă pentru trei irakieni cu vârste cuprinse între 28 și 32 de ani, în Vama Cenad. Aceștia au fost opriți să treacă din România în Ungaria pentru că nu aveau documente de călătorie valabile. Migranții au făcut autostopul din Timișoara până în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad.

Povestea a ieșit la iveală în momentul în care în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad s-a prezentat un cetățean italian, în vârstă de 53 de ani, însoțit de o femeie, cetățean olandez în vârstă de 34 de ani. Cei doi călătoreau cu un autoturism Nissan Juke, iar polițiștii de frontieră le-au cerut documentele. În timpul verificărilor oamenii legii au observat că pe bancheta din spate se află alți trei bărbați care nu au documente legale pentru trecerea frontierei.

„În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că cele trei persoane sunt cetățeni irakieni, de sex masculin, cu vârste cuprinse între 28 și 32 de ani, având documente temporare de identitate pentru solicitanți de azil. Conducătorul autoturismului și însoţitoarea sa au declarat că, în timp ce se îndreptau spre punctul de frontieră, au întâlnit cele trei persoane la ieşire din Timişoara care le-au făcut semn să oprească şi i-au rugat să-i conducă până în Ungaria. Cei doi au mai declarat că nu aveau cunoștință că cetăţenii irakieni nu dețin documente de călătorie valabile pentru trecerea frontierei de stat. În cauză polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei trei cetățeni irakieni, aceștia fiind predați în data de 02.09.2017 Centrului de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Timișoara”, transmit reprezentanții polițiștilor de frontieră.

sursa: tion.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.