Nouă avertizare meteo. Vânt puternic şi ninsori viscolite în mai multe judeţe, până joi seară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă averizare meteo care vizează intensificări ale vântului şi ninsori viscolite și spulberate. Alerta este valabilă în intervalul 24 octombrie, ora 22.00 – 25 octombrie, ora 18.00.

Potrivit meteorologilor, în zona Carpaților Meridionali și Orientali local și temporar va continua să ningă slab, iar vântul va avea intensificări, îndeosebi la peste 1500 m altitudine, cu viteze, în general, de 70 – 80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

La peste 1800 m, în special în Carpații Meridionali în noaptea de miercuri spre joi (24/25 octombrie), vor fi rafale mai mari de 90…100 km/h și va fi viscol puternic.

De asemenea, în nordul și centrul Moldovei vor fi intensificări ale vântului.

Astfel, în noaptea de miercuri spre joi (24/25 octombrie) și pe parcursul zilei de joi (25 octombrie), în nordul și centrul Moldovei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55…65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp rafalele vor depăși 70 km/h.

Intensificări temporare ale vântului se vor mai semnala și în celelalte zone, cu rafale în general de 50…60 km/h, iar pe arii restrânse în Carpații Occidentali de peste 80 km/h.

Cod portocaliu de vânt puternic în sudul ţării

Până la ora 19.00, este valabilă o avertizare cod portocaliu în judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu.

În aceste zone vor fi rafale puternice ale vântului, cu viteze de 80-90 de kilometri pe oră.

sursa: observator.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.