O misiune FMI vine miercuri la Bucureşti pentru a discuta bugetul

O misiune FMI, condusă Reza Baqir, va ajunge miercuri la Bucureşti pentru a discuta cu autorităţle române pe tema bugetului pe anul 2017.

Misiunea FMI va sta în România până pe 23 ianuarie şi are programate întâlniri cu premierul Sorin Grindeanu dar şi cu ministrul de Finanţe Viorel Ştefan. De asemenea, pe lista de întâlniri mai este guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

Tema principală a discuţiei între oficialii FMI şi cei din România este bugetul pe 2017 şi încadrarea în deficitul bugetar. Ultimul acord al României cu FMi a expirat în toamna anului 2015, după un acord de tip de supraveghere preventivă. Acordul care a expirat în septembrie 2015 a fost cel de-al 10-lea încheiat de România cu Fondul Monetar Internaţional din ultimii 23 de ani şi al treilea acord solicitat instituţiei financiare internaţionale de la declanşarea crizei economice, în 2009. Atunci ţara noastră a semnat cu Troica, repsectiv FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială un acord de tip stand-by de 20 de miliarde de euro.

sursa: capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.