Pierderile financiare ale Meridian 22, diminuate

Societatea de apă-canal Meridian 22 a anunțat că va continua acțiunile de re­dresare economică și va de­mara o nouă serie de in­vestiții la instalațiile de contorizare a consumului de apă, la blocuri și case, în prima parte a anului, prin mon­tarea de apometre inte­li­­gente.

Conducerea so­­cietății a transmis că în ultima săp­tă­mână a reușit să recupereze o sumă importantă din res­tan­țele la consumul de apă, de la abonații care locuiesc la case.

“De când s-au de­ma­rat acțiunile de recu­pe­rare a sumelor datorate con­sumului de apă, pentru facturile care au depășit 60 de zile, gradul de încasare a început să crească. În ulti­me­le zile au intrat în casierie aproximativ 18.000 de lei, din sumele restante, ceea ce reprezintă cam 5 procente din totalul de 370.000 de lei, datorați de restanțieri de la peste 300 de case din Lugoj, Tapia și Măguri, pentru care s-a început acțiunea. Deo­cam­dată nu a fost necesară nici o debranșare”, a trans­mis Meridian 22.

Din mar­tie, după aprobarea bu­­­getului, ope­ra­torul de a­pă-canal va mon­ta apo­me­tre noi, cu citire de la distanță la blocuri și case. Pentru prima etapă sunt programate blo­curile de pe Splaiul 1 Decembrie 1918.

Anul trecut Meridian 22 a reușit să instaleze peste 100 de apometre noi la blocuri și case. Necesarul pentru tot municipiul este, însă, foarte mare, de circa 7000 de a­po­metre la case și 500 la blo­curi.

Problema pier­de­ri­lor de apă, care cauzează cele mai mari dificultăți societății, rămâne în con­ti­nua­re re­țeaua veche a mu­nici­piului.

Deși în ulti­mul deceniu Primăria Lugoj a rea­lizat o nouă rețea de apă, cu țevi din material plasticat, aceasta nu poate fi folosită din lipsa investițiilor în bran­șarea caselor și blo­cu­ri­lor la con­duc­te.

Până în pre­zent, doar o mică parte din oraș a fost racordată la noua rețea. Nu se știe nici acum când se vor termina aceste lucrări.

sursa: Redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.