Primăria preia cererile pentru ajutoarele de încălzire

Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară Lugoj demarează, din data de 22 octombrie, acţiunea de preluare a documentelor pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei cu gaze naturale sau lemne, pentru perioada sezonului rece.

Actele se depun la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară Lugoj din cadrul Primăriei Lugoj, camera 13, între orele 9-15.

De subvenţiile care se vor acorda pentru perioada 1 noiembrie 2018 – 31 martie 2019, beneficiază persoanele singure sau familiile cu domiciliul sau reşedinţa în municipiul Lugoj şi satele aparţinătoare, Tapia şi Măguri, care realizează venituri nete lunare pe membru de familie de până la 615 lei.

Ajutorul de încălzire cu gaze naturale porneşte de la 20 lei/lună pentru venituri cuprinse între 540,1 şi 615 lei, trece la 90 lei/lună pentru venituri cuprinse între 310,1 şi 355 lei şi poate ajunge până la 262 lei/lună pentru cei care au un venit mediu lunar mai mic de 155 lei pe membru de familie.

Ajutorul de încălzire cu energie electrică pleacă de la 48 lei/lună pentru venituri cuprinse între 540,1 şi 615 lei, trece la 144 lei/lună pentru venituri cuprinse între 310,1 şi 355 lei şi poate ajunge până la 240 lei/lună pentru cei care au un venit mediu lunar mai mic de 155 lei pe membru de familie.

La încălzirea pe lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri ajutorul porneşte de la 16 lei/lună pentru venituri cuprinse între 540,1 şi 615 lei, trece la 34 de lei/lună pentru venituri cuprinse între 310,1 şi 355 lei şi poate ajunge până la 54 lei/lună pentru cei care au un venit mediu lunar mai mic de 155 lei pe membru de familie.

Angajaţi ai D.A.S.C, organizaţi în echipe, vor veri­fica prin anchetă socială realizată la domiciliul titularului, veridicitatea celor înscrise în cerere.

Zeci de metri cubi de lemn, abandonați

Sprijinul este binevenit pentru cei cu probleme sociale, însă nu le rezolvă în totalitate pro­ble­mele legate de încălzire în sezonul rece. Mulți abia se descurcă, în special în cartierul Mondial Bocșei, și adună vreascuri de prin împrejurimi.

Pentru ei, soluția unei ierni mai calde stă tot în “curtea” Primăriei, care are disponibili zeci de metri cubi de masă lemnoasă în “depozitele” în aer liber din Plopii Mici și Spitalul Municipal “Dr. Teodor Andrei”.

La Plopii Mici, bătrânii arbori au fost doborâți de furtuna din septembrie 2017 și au rămas în perimetrul respectiv, fără ca cineva să se atingă de ei. Vestea bună vine de la spital, unde arborii și crengile tăiate din curte vor ajunge la ajutorul social, pentru a fi împărțite nevoiașilor.

”Ce s-a stricat la furtună va ajunge la ajutorul social. Am rezolvat cu Serviciul de sere și spații verzi să vină să ia crengile și arborii căzuți. Ei au venit, au făcut cubajul, și o parte din lemne le-au și dus. Între timp, a fost nevoie de tractor la amenajarea Parcului “George Enescu”. Restul de lemne vor fi luate în momentul în care utilajele vor fi din nou disponibile, până la 1 noiembrie”, spune dr. Erwin Floroni, directorul Spitalului Municipal Lugoj.

La ora actuală, la prețul pieței, un metru ster de lemne se vinde cu circa 250 de lei.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.