Prognoza meteo pentru 1 noiembrie; început de lună călduros.

Vremea pe 1 noiembrie continuă să fie foarte caldă, deşi în unele zone temperaturile vor scădea uşor, însă chiar şi acolo rămân peste medie. ANM anunţă valori maxime de 26 de grade. 

NOAPTEA DE MIERCURI SPRE JOI

În zonele joase din estul şi din sudul ţării, în a doua parte a nopţii vor fi nori joşi şi local, în special pe litoral, se va forma ceaţă. În celelalte zone cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar ceaţa se va forma pe arii restrânse mai ales în depresiuni. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Munţii Banatului şi pe crestele Carpaţilor Meridionali. Temperaturile minime vor fi în continuare mult mai ridicate decât normale în această perioadă din an şi se vor încadra între 3…4 grade în estul Transilvaniei şi 14…15 grade pe litoral şi în Dealurile de Vest.

Joi, 1 noiembrie

În estul şi în sud-estul ţării, unde – mai ales în prima parte a zilei şi noaptea – va fi nebulozitate joasă şi local ceaţă. Valorile termice vor marca o scădere, continuând totuşi să se situeze peste cele normale în această perioadă din an. În restul teritoriului, vremea se va menţine deosebit de caldă; cerul va fi variabil ziua şi va avea înnorări temporare noaptea când izolat va ploua slab, iar ceaţa se va semnala pe spaţii mici, în special în zonele depresionare.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi pe creste, dar trecător şi la cote mai reduse şi în regiunile vestice şi sud-vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 26 de grade, posibil mai mici pe litoral; minimele termice vor fi de la 4…5 grade în depresiunile din estul Transilvaniei până la 16…18 grade în Banat. Presiunea atmosferica nu va avea variaţii notabile, situându-se la valori mai mari decât cea normală.

sursa: oservator.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.