Prognoza meteo pentru 24 octombrie; val de aer polar peste România!

Vremea pe 24 octombrie se va răci brusc din cauza unui val de aer polar care loveşte România. ANM a emis coduri galben şi portocaliu de vânt, iar în majoritatea zonelor va ploua. 

NOAPTEA DE MARŢI SPRE MIERCURI

În vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi la deal şi la munte nebulozitatea se va accentua treptat, aria ploilor va fi în extindere, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate, acumulându-se local peste 15 l/mp şi izolat 25…30 l/mp. În zona înaltă, în special a Carpaţilor Orientali, se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, iar ploi slabe se vor semnala pe arii restrânse. Vântul se va intensifica treptat în regiunile intracarpatice, unde la rafală se vor atinge viteze de 55…60 km/h, iar pentru intervale scurte de timp de peste 65…70 km/h, în timp ce la munte vor fi viteze în general de 70…80 km/h, iar la peste 1800 m va sufla tare cu peste 90 km/h, viscolind puternic ninsoarea. Temperaturile minime se vor situa între 3 şi 12 grade.

Miercuri, 24 octombrie

Vremea se va răci faţă de intervalul anterior, mai accentuat în jumătatea de nord a ţării. Vântul va prezenta intensificări în toate regiunile, îndeosebi pe parcursul zilei, cu viteze în general de 55…70 km/h, mai mari, local, în sud-vestul şi în sudul ţării, unde temporar vor fi şi rafale de 80…90 km/h. La munte, în special la altitudini mari, vântul va sufla tare, cu viteze de peste 90 km/h. Un cod galben şi unul portocaliu au fost emise de meteorologi, valabile până seara.

Cerul va avea înnorări şi temporar va ploua, în prima parte a intervalului în majoritatea regiunilor, iar noaptea local în est şi izolat în rest. Cantităţile de apă vor depăşi pe suprafeţe mici, mai ales în zonele mai înalte de relief, 20…25 l/mp. La munte vor predomina ninsorile, iar în special pe creste vor fi puternic viscolite. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 şi 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 7 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni. Presiunea atmosferica va scădea puternic dinspre nord-est, la valori semnificativ mai mici decât cea normală.

La munte

Vremea se va răci faţă de intervalul anterior. Vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 70…80 km/h, iar pe creste va sufla tare cu peste 90 km/h. Cerul va avea înnorări şi temporar, în special în prima parte a intervalului se vor semnala precipitaţii sub formă de ninsoare, precipitaţii ce în special în zona înaltă vor fi puternic viscolite. Cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp şi izolat 25…30 l/mp.

sursa: observator.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.