Prognoza meteo pentru 26 octombrie; vremea se încălzeşte.

Vremea pe 26 octombrie marchează o creştere a temperaturilor, până la 21 de grade. Se anunţă astfel o reîncălzire care va duce la un weekend cu timp frumos.

Noaptea de joi spre vineri

În zonele montane înnorările vor fi persistente, iar vântul va continua să prezinte intensificări. În prima parte a nopţii va ninge local, în special în nordul Carpaţilor Orientali şi pe crestele Meridionalilor, iar la peste 1500 m altitudine vor fi rafale de 80…90 km/h şi trecător va viscoli. Apoi, treptat, vântul va mai diminua, iar ninsorile se vor transforma în lapoviţă sau ploaie, favorizând izolat producerea de polei. Temperaturile minime, mai ridicate față de noaptea precedentă în aproape toată ţara, dar în special în vest, se vor încadra între 0 şi 9 grade. Spre dimineaţă, pe arii restrânse va fi ceaţă.

Vineri, 26 octombrie 

Vremea  se va ameliora şi se va încălzi în aproape toată ţara. Cerul va fi mai mult noros în Maramureş, în nordul şi în estul Transilvaniei, dar numai izolat va ploua slab. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare. Vântul, în diminuare faţă de intervalul anterior, va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, însă rafalele nu vor mai depăşi 70…75 km/h şi temporar în Moldova, cu viteze de până la 45…50 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 10…11 grade în zonele depresionare din nord-vest şi centru şi 20…21 de grade în Câmpia Română şi în Lunca Dunării; minimele termice vor fi cuprinse între -3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 12…13 grade în Dealurile Banatului. Mai ales noaptea, se va forma local ceaţă. Presiunea atmosferica va creşte în regiunile centrale, sudice şi de răsărit, iar în rest va fi în scădere.

La munte

Vremea se va ameliora şi se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi pe doar izolat va ploua slab. Vântul, în diminuare faţă de intervalul anterior, va avea intensificări în zona înaltă, însă rafalele nu vor mai depăşi 70…75 km/h.

sursa: observator.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.