Prognoza meteo pentru 31 octombrie; vreme deosebit de caldă.

Vremea pe 31 octombrie va fi neobișnuit de caldă pentru acest final de lună, cu temperaturi care ajung la 27 de grade. Se estimează că acest val de aer tropical va persista și la începutul lui noiembrie. 

NOAPTEA DE MARȚI SPRE MIERCURI

În vestul, nord-vestul şi centrul ţării vor fi înnorări tempoare şi izolat va ploua slab. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, exceptând a doua parte a nopţii, când pe arii restrânse vor fi nori joşi sau ceaţă, posibil asociată trecător cu burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări la munte, în special pe creste. Temperaturile minime se vor situa între 9 şi 15 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

Miercuri, 31 octombrie

Vremea va fi în continuare caracterizată de valori termice cu mult mai ridicate față de cele climatologice specifice sfârşitului de octombrie. Cerul va fi variabil, exceptând regiunile extracarpatice unde dimineaţa, dar mai ales noaptea vor fi nori joşi sau ceaţă, asociate izolat cu burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului în zona Munţilor Banatului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 17…18 grade pe litoral şi 27 de grade în Oltenia şi Muntenia, iar cele minime se vor situa între 8 şi 14 grade, uşor mai coborâte în estul Transilvaniei. Presiunea atmosferica va creşte.

La munte

Vremea va fi în continuare caldă, cu temperaturi mult mai ridicate față de cele climatologice specifice sfârşitului de octombrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului în zona Munţilor Banatului. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior.

sursa: observator.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.