Protest al taximetriștilor, la Timișoara

Zeci de taximetristi s-au adunat miercuri dimineata, de la ora 10.00, in fata Primariei Timisoara.

Nemultumirile taximetristilor sunt legate de subsidiara din Romania a companiei Uber si acuza autoritatile publice locale ca sunt’partase la incalcarea flagranta a legii’ si ca nu au primit niciun raspuns la nenumarate adrese trimise in ultimul an.

Asociatia Banat Taxi, ce numara peste 150 de membri, sustine ca locurile de munca ale taximetristilor sunt puse in pericol de faptul ca municipalitatea nu face nimic pentru a-i apara de concurenta neloiala, asa cum prevede un contract de gestiune incheiat intre primarie si cei care practica taximetria in oras.

Astfel, Asociatia Banat Taxi a trimis o hartie-manifest prin care isi indeamna colegii sa vina la proteste miercuri, incepnd cu ora 10.00, in fata Primariei Timisoara, urmand ca joi sa fie reluata actiunea de prostest in fata sediului Prefecturii Timis. Vineri, 16 noiembrie, taximetristii vor protesta din nou in fata Primariei Timisoara.

Conform profit.ro, asociatia din Timisoara, alaturi de alte companii de taxi din oras, au dat in judecata deja subsidiara romaneasca a companiei Uber pentru concurenta neloiala. Tximetristii din Cluj-Napoca au actionat in vara compania Uber in instanta, magistratii dandu-le castig de cauza.

sursa: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.