Situl Sarmizegetusa Regia, închis temporar! Pământul a luat-o la vale în zona cetății dacice.

Mai multe alunecări de teren s-au produs în zona cetății dacice Sarmizegetusa Regia din Munții Orăștiei, județul Hunedoara. Din cauza ploilor care au căzut în ultimele zile, pământul a luat-o la vale. Administratorii sitului au decis închiderea temporară a acestuia, pentru a nu pune în pericol siguranța vizitatorilor.

Potrivit administrației sitului, cele mai violente alunecări de teren au avut loc ieri, pe 26 iulie, când zeci de metri cubi de pământ, piatră și lemn, antrenați de o viitură, au distrus parapetul de protecție a drumului și au destabilizat terasamentul zonei pietonale.De asemenea, în Zona Sacră, o altă alunecare de teren a afectat terasa a X-a a cetății dacice, pe o lungime de peste 30 de metri. Turiștii aflați la acea oră în sit au fost evacuați în siguranță.

Constatându-se, de către specialiști, că versantul este îmbibat de apă și că, în această situație, el prezintă un pericol permanent de alunecare, pentru protejarea integrității vizitatorilor, s-a decis ca, până la stabilizarea solului și diminuarea pericolului unor noi alunecări de teren, situl Sarmizegetusa Regia să fie închis pentru vizitare.

 

Ne cerem scuze tuturor celor care și-au programat în această perioadă vizitarea Sarmizegetusei Regia și îi asigurăm că vom face tot ce ne stă în putință pentru a scurta cât mai mult perioada de închidere a sitului”, a informat administrația Sarmizegetusa Regia.

sursa: realitateadehunedoara.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.