Tabără pentru copii și conferință a părintelui prof. Constantin Necula, organizate la Lugoj

Parohia Ortodoxă Română din Dealul Viilor desfășoară în perioada 28 iulie – 4 august cea de-a VIII-a ediție a taberei gratuite ”Sfântul Apostol Andrei” la care urmează să participe peste 100 de copii din Lugoj și împrejurimi.

Numărul participanților a crescut anual, copiii fiind bucuroși să își petreacă o parte din vacanța de vară fără a fi cu gândul la tabletă sau telefon. Înscrierile sunt în continuare deschise, iar doritorii sunt rugați să vină la biserica ”Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș”, din Dealul Viilor, cu numele copiilor care doresc să participe, un număr de telefon și desigur, acordul părinților.

”Programul va începe duminică, 28 iulie, cu liturghia la care participă părintele Necula de la Sibiu, care va fi prezent şi la conferinţa de la ora 18, la Casa de Cultură. Luni copiii vor merge la pescuit la Icloda, marţi vor vizita C.Ș.E.I. ”Al. Roșca” unde vor fi organizate ateliere de pirogravură, pictură pe sticlă și împletit cruciulițe din mărgele, miercuri, de la ora 10, va fi oficiată o liturghie explicată pentru cei mici, precum și împărtășania participanților la tabără, iar după prânz vom prăji împreună porumb, spre bucuria copiilor. Joi din nou vom avea activități la C.Ș.E.I. ”Al. Roșca”, iar după masa de prânz copiii vor învăța dansuri populare cu Puiu Munteanu. Vineri vom face un pelerinaj la mănăstirile Hodoș și Bodrog, precum şi la Gai, din Arad, apoi copiii o vor întâlni pe actriţa Georgi Pupan. Sâmbătă vor avea loc activităţi sportive și tradiționalul meci de fotbal dintre părinții și copii, iar duminică se va oficia Sfânta Liturghie, iar apoi se vor acorda diplome și surprize pentru cei mici”, explică Traian Birăescu, parohul Bisericii ”Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș”, cel care a pus bazele acestei tabere.

Un eveniment mult așteptat în rândul lugojenilor este conferința pr. prof. Constantin Necula, doctor în teologie la Universitatea ”Andrei Șaguna” din Sibiu, care va avea loc la Casa de Cultură a Municipiului Lugoj, duminică, 28 iulie, începând cu ora 18. Părintele a participat la numeroase conferințe în țară și în străinătate, precum și la emisiuni de radio și de televiziune.

Conferința de la Lugoj se va desfășura cu sprijinul directorului Casei de Cultură a Municipiului Lugoj, Iosif Crăciunescu, a preotului paroh Traian Birăescu și ing. Maria Rogobete, actriță la Teatrul Municipal Lugoj. Intrarea este liberă.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.