Taxe de salubrizare mai mari, pentru cei care nu au contract cu Retim

La ora actuală, Micro IV este sigura asociație ”rebelă” din oraș care nu a încheiat contract cu societatea de salubrizare ”Retim”, după ce asociațiile de proprietari Micro II și Timișoarei s-au conformat, renunțând la refuzul inițial.

Primarul Francisc Boldea anunță pe cei care nu își încheie contractele că vor plăti taxe de salubrizare de cinci ori mai mari. El este decis ca în ședința de consiliu de joi, 27 septembrie, să fie creat cadrul legal pentru acestea.

Recomandările primarului

Primarul recomandă tuturor lugojenilor să încheie la modul corect contractele de salubrizare:

”Întrucât fiecare om este producător de gunoi, fie la casă, fie la bloc, oricare ce­tățean trebuie să aibă contract cu Retimul. Aceeași obligație revine și pentru asociațiile de proprietari. Există în Micro IV Asociația de proprietari nr. 2 care refuză să în­cheie contractul. Lucrul acesta nu este normal, sunt oameni care nu gândesc la sănătatea tuturor, și nu numai aici la Lugoj, ci și în alte locuri, ca Aradul. Eu, ca primar, le spun cetățenilor municipiului Lugoj să încheie contractele. Pentru cei care nu o fac, avem o cale de acțiune: legea spune că, în cazul în care nu se încheie aceste contracte, Primăria, prin Finanțele sale, stabilește o taxă de salubrizare. Am luat modelul de la Arad și taxa este de cinci ori mai mare decât plătește oricare cetățean. Dacă un cetățean obișnuit plătește 8 lei și 20 de bani, cei care nu încheie contract vor plăti 41 de lei. Asta trebuie să știe cei care nu au încheiat contract. Doi: cum nu au plătit, se va introduce somație cu poprire pe ce au, pe bunuri, pe conturi, pe salarii, ca și în cazul datoriilor la stat”.

Sfidare la adresa cetățenilor

În al treilea rând, ”există cetățeni care stau la bloc, au apartament cu patru camere, figurează la noi cu cinci persoane în apartament și în declarația pe care au dat-o apare o singură persoană, pentru a plăti mai puțin. Sigur o să mă întrebați de ce eu, ca primar, nu încerc să aplanez această problemă. Vă spun de ce: pentru că este o sfidare la adresa oamenilor de bun simț din oraș. Peste 90% dintre lugojeni își plătesc gunoiul, își plătesc contractul și este inadmisibil ca din cauza câtorva sau a unor președinți de asociații să sufere 4.000 de cetățeni din Microraion IV”.

Primarul Francisc Boldea adaugă că există și o cerere din partea Agenției de Mediu, care a solicitat acum o lună ”să punem în consiliu acest aspect, pentru a exista cadrul legal de imputare”.

Edilul șef spune că nu va mai avea dis­cuții cu cei din Micro IV. El e determinat ca, în ședința de Con­siliu local din 27 septembrie, să fie creat cadrul legal pentru a interveni în caz că asociația respectivă sau alți cetățeni din oraș nu doresc în continuare să încheie contractul.

sursa: redesteptarea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.